لحظه به لحظه با پیکار دلیرانه جنبش مردمی - ۶


لحظه به لحظه با پیکار دلیرانه جنبش مردمی - ۶


* بيانيه شماره 5ميرحسين موسوي خطاب به مردم شريف ايران:نگذارید دروغگويان و متقلبان پرچم دفاع از نظام اسلامی را از شما بربايند
* در پی نشر اکاذیب و جعل اخبار به نقل از میرحسین موسوی تاکید شد: اخبار مربوط به میرحسین موسوی را تنها از مجاری رسمی پیگیری کنید
* شور و شعور اجتماعی ملت ایران در حافظه تاریخ خود این بی‌عدالتی و قانون‌شکنی را باور نخواهد کرد
* حضور گسترده مردم عليرغم ممانعت نيروهای دولتی
* راه برون رفت از اين بحران دستگيري و سركوب نيست
* مهدی کروبی: من تا پای حصر ايستاده ام، امروز به ميدان انقلاب خواهم رفت
* راهپیمایی روز شنبه برگزار می شود
* نامه هشداری فرمانده ناجا به موسوي
* كدخدايي: فقط رضايي در شوراي‌‌نگهبان حاضرشد
* بیانیه انجمن دموكراسی خواه دانشگاه تهران خطاب به شهروندان ايرانی و ياران دبستانی در پي فجايع اخير كوی دانشگاه



بيانيه شماره 5ميرحسين موسوي خطاب به مردم شريف ايران: نگذارید دروغگويان و متقلبان پرچم دفاع از نظام اسلامی را از شما بربايند
۳۰ خرداد ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۲۰

بسم الله الرحمن الرحیم
ان الله يامركم ان تؤدوا الامانات الي اهلها و اذا حكمتم بين الناس ان تحكموا بالعدل
مردم شريف و هوشمند ايران
این روزها و شب‌ها نقطه عطفی در تاریخ ملت ما در حال شکل گرفتن است. مردم از یکدیگر و درمیان جمعشان از اینجانب سوال می‌کنند که چه باید کرد و به چه سو باید رفت. بر عهده خویشتن می‌بینم که آنچه را باور دارم با شما در میان بگذارم، با شما بگویم و از شما بیاموزم، باشد كه رسالت تاریخی‌مان را از یاد نبریم و شانه از بار مسئولیتی که سرنوشت نسل‌ها و عصرها بر دوش ما گذاشته است خالی نکنیم.
سی سال پیش از این در کشورما انقلابی به نام اسلام به پیروزی رسید؛ انقلابی براي آزادی، انقلابی براي احياي کرامت انسان‌ها، انقلابی براي راستی و درستي. در اين مدت و به خصوص در زمان حیات امام روشن ضمير ما سرمایه‌های عظیمی از جان و مال و آبرو در پای تحکیم این بنای مبارک گذارده شد و دست‌آوردهای ارزشمندي حاصل آمد. نورانیتی که تا پیش از آن تجربه نکرده بودیم جامعه ما را فراگرفت و مردم ما به حیاتی نو رسيدند که به‌رغم سخت‌ترین شداید برایشان شیرین بود. آنچه مردم به دست آورده بودند کرامت و آزادی و طليعه‌هايي از حیات طیبه بود. اطمينان دارم کسانی که آن روزها را ديده‌اند به چيزي كمتر از آن راضي نمي‌شوند.
آیا ما مردم شایستگی‌هایی را از دست داده بودیم که دیگر آن فضای روح انگیز را تجربه نمی‌كردیم؟ من آمده بودم بگویم چنین نیست؛ هنوز دیر نیست و هنوز راهمان تا آن فضای نورانی دور نیست. آمده بودم تا نشان دهم می‌توان معنوی زندگی کرد و در عین حال در امروز زیست. آمده بودم تا هشدارهای اماممان را درباره تحجر بازگو کنم. آمده بودم تا بگویم گریز از قانون به استبداد می‌انجامد؛ تا به ياد آورم كه اعتنا به کرامت انسان‌ها پايه‌هاي نظام را تضعيف نمي‌كند، بلكه استحكام مي‌بخشد. آمده بودم تا بگویم مردم از خدمتگزارانشان راستی و درستي می‌خواهند و بسیاری از گرفتاري‌هاي ما از دروغ برخاسته است. آمده بودم تا بگویم عقب‌ماندگي، فقر، فساد و بي‌عدالتي سرنوشت ما نیست. آمده بودم تا بار ديگر به انقلاب اسلامی آن گونه که بود و جمهوری اسلامی آن گونه که باید باشد، دعوت كنم.
من در این دعوت بلیغ نبودم، ولی پیام اصیل انقلاب حتی از بیان نارسای من آنچنان دلنشین بود که نسل جوان را، نسلی که آن روزگاران را ندیده بود و میان خود و این میراث بزرگ احساس فاصله می‌کرد، به هیجان آورد و صحنه‌هایی را که تنها در ایام نهضت و دفاع مقدس دیده بودیم بازسازی کرد. حرکت خودجوش مردم رنگ سبز را به عنوان نماد خویش برگزيد. اینجانب اعتراف می‌کنم که در این امر پیرو آنان بودم. و نسلی که به دوری از مبانی دینی متهم می‌شد در شعارهای خود به تکبیر رسید و به «نصر من الله و فتح قريب» و «یاحسین» و نام خمینی تکیه کرد تا ثابت کند این شجره طیبه هرگاه که به بار می‌نشيند میوه‌هایش شبیه به هم است. این شعارها را کسی جز آموزگار فطرت به آنان نیاموخته بود. چقدر بی‌انصافند کسانی که منافع كوچكشان آنها را وا می دارد تا این معجزه انقلاب اسلامی را ‌ساخته و پرداخته بيگانگان و «انقلاب مخملين» بنامند.
اما آن چنان که می‌دانید همگی ما در راه این تجديد حيات ملي و تحقق آرمان‌هایی که در دل و جان پیر و جوان ما ریشه دارند با دروغ وتقلب روبرو شدیم و آن چيزي كه از عواقب قانون‌گريزي پيش‌بيني كرده بوديم به صريح‌ترين شكل ممكن و در نزديك‌ترين زمان تحقق يافت.
استقبال عظيم از انتخابات اخير در درجه نخست مرهون تلاش‌هايي بود كه براي ايجاد اميد و اعتماد در مردم صورت گرفت تا براي بحران‌هاي مديريتي موجود و نارضايتي‌هاي گسترده‌اجتماعي، كه انباشت‌شان مي‌تواند كيان انقلاب و نظام را نشانه برود، پاسخي شايسته فراهم شود. اگر اين حسن‌ظن و اعتماد مردم از طريق صيانت از آراي آنها پاسخ داده نشود و يا آنها نتوانند براي دفاع از حقوقشان به نحوي مدني و آرام واكنش نشان دهند مسيرهاي خطرناكي در پيش خواهد بود كه مسئوليت قرار گرفتن در آنها بر عهده كساني است كه رفتارهاي مسالمت‌آميز را تحمل نمي‌كنند.
اگر حجم عظيم تقلب و جابه‌جايي آرا، كه آتش به خرمن اعتماد مردم زده است، خود دليل و شاهد فقدان تقلب معرفي شود، جمهوريت نظام به مسلخ كشيده خواهد شد و عملا ايده ناسازگاري اسلام و جمهوريت به اثبات مي‌رسد. اين سرنوشت دو گروه را خوشحال خواهد كرد؛ يك دسته آنان كه از ابتداي انقلاب در مقابل امام صف‌آرايي كردند و حكومت اسلامي را همان استبداد صالحان ‌دانستند و به گمان باطل خود مي‌خواهند مردم را به زور به بهشت ببرند و دسته ديگر كه با ادعاي دفاع از حقوق مردم اساسا ديانت و اسلام را مانع تحقق جمهوريت مي‌دانند. هنر شگرف امام باطل كردن سحر اين دوگانه‌‌انگاري‌ها بود. من آمده بودم تا با تكيه بر راه امام تلاش ساحراني را كه دوباره جان گرفته‌اند خنثي كنم.
اكنون مقامات كشور با صحه گذاشتن بر آنچه در انتخابات گذشت مسئوليت آن را پذيرفته‌اند و برای نتایج هرگونه تحقیق و رسیدگی بعدی حد تعیین کرده‌اند، به صورتی که اين رسيدگي‌ها موجب ابطال انتخابات نشود و نتایج آن را تغییر ندهد، حتی اگر در بيش از 170 حوزه انتخاباتي تعداد آراي به صندوق ريخته شده بيشتر از تعداد واجدين شرايط باشد.
از ما خواسته مي‌شود كه در اين شرايط شكايت خود را از طريق شوراي نگهبان پيگيري كنيم، حال آن كه اين شورا در عملكرد خود چه قبل، چه حين و چه بعد از انتخابات عدم بي‌طرفي خود را به اثبات رسانده است و نخستين اصل در هر داوري رعايت بي‌طرفي است.
اينجانب همچنان قويا اعتقاد دارم درخواست ابطال انتخابات و تجديد آن حقي مسلم است كه بايد به صورتي بي‌طرفانه از طريق يك هيئت مورد اعتماد ملي مورد بررسي قرار گيرد، نه آن كه پيشاپيش امكان ثمربخش بودن آن منتفي اعلام شود، يا با طرح احتمال خونريزي، مردم از هرگونه راهپيمايي و تظاهرات بازداشته ‌شوند، يا شوراي امنيت كشور به جاي پاسخگويي به سوالات مشروع در خصوص نقش لباس‌شخصي‌ها در حمله به افراد و اموال عمومي و ايجاد التهاب در حركت‌هاي مردمي به فرافكني بپردازد و مسئوليت فجايع به وجود آمده را بر عهده ديگران بگذارد.
اينجانب چون به صحنه می‌نگرم آن را پرداخته شده برای اهدافی فراتر از تحمیل یک دولت ناخواسته به ملت، که تحمیل نوع جدیدی از زندگی سیاسی بر کشور می‌بینم. من به عنوان يك همراه که زیبایی‌های موج سبز حضور شما را ديده است هرگز به خود اجازه نخواهم داد بر اثر عمل من جان کسی درمعرض خطر قرار گيرد. در عین حال بر اعتقاد راسخ خويش مبنی بر باطل بودن انتخاباتی که گذشت و استيفاي حقوق مردم پای می فشارم و عليرغم توانايي‌هاي اندكي كه در اختيار دارم براين باورم كه انگيزه و خلاقيت شما مردم همچنان مي‌تواند حقوق مشروع تان را در چهره‌هاي مدني جديد مورد پيگيري قرار دهد و محقق كند. مطمئن باشيد كه اينجانب همواره در كنار شما خواهم ماند. آنچه اين برادر شما در در يافتن اين راه‌حل‌هاي جديد، خصوصا به جوانان عزیز توصيه مي كند اين است که نگذارید دروغگويان و متقلبان پرچم دفاع از نظام اسلامی را از شما بربايند و نا اهلان و نامحرمان، میراث گرانقدر انقلاب اسلامی را که اندوخته از خون پدارن راستگویتان است از شما مصادره کنند. با توكل به خداوند و اميد به آينده و تكيه بر توانمندي‌هايتان حركات اجتماعي خود را پس از اين نيز براساس آزادي‌هاي مصرح در قانون اساسي و اصل امتناع از خشونت پيگيري كنيد. ما در اين راه با بسيجي روبرو نيستيم؛ بسيجي برادر ماست. ما در اين راه با سپاهي روبرو نيستيم؛ سپاهي حافظ انقلاب و نظام ماست. ما با ارتش روبرو نيستيم؛ ارتش حافظ مرزهاي ماست. ما با نظام مقدس خود و ساختارهاي قانوني آن روبرو نيستيم. اين ساختار حافظ استقلال ، آزادي و جمهوري اسلامي ماست. ما با كجروي ها و دروغ گويي ها روبرو هستيم و در پي اصلاح آنيم؛ ا صلاحي با برگشت به اصول ناب انقلاب اسلامي .
ما به دست اندركاران توصيه مي كنيم براي برقراري آرامش در خيابان ها مطابق اصل 27 قانون اساسي امكان تجمع هاي مسالمت آميز را نه تنها فراهم كنند، بلكه چنين گردهم آيي هايي را تشويق كنند وصدا و سيما را از قيد بدگويي ها و يك طرفه عمل كردن ها رها سازند. بگذارند صداها قبل از آن كه به فرياد تبديل شود به صورت استدلال و مجادله احسن در اين رسانه جاري، تصحيح و تعديل گردد. بگذارند جرايد نقد كنند، خبرها را آنچنان كه هست بنويسند و در يك كلام فضايي آزاد براي مردم جهت ابراز موافقت ها و مخالفت هاي خود آماده سازند. بگذاريم آنهايي كه علاقه دارند تكبير بگويند و آن را مخالفت با خود تلقي نكينم. كاملا مشخص است كه در اين صورت احتياجي به حضور نيروهاي نظامي و انتظامي در خيابان ها نخواهد بود و با صحنه هايي كه ديدن آنها و شنيدن خبر آنها دل هر علاقمند به انقلاب و كشور را به درد مي آورد، روبرو نخواهيم بود.

برادر و همراه شما - میرحسین موسوی


در پی نشر اکاذیب و جعل اخباری به نقل از میرحسین موسوی اعلام می شود مردم اخبار مربوط به میرحسین موسوی را تنها از مجاری رسمی پیگیری کنند.
۳۰ خرداد ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۰۹
به گزارش «کلمه» ، با توجه به اتفاق های اخیر و ایجاد شایعات وسیع به دلیل ایجاد محدودیت برای رسانه ها اعلام می شود،مردم عزیز اخبار مربوط به مهندس موسوی تنها از مجاری موثق و مورد اعتماد پیگیری کنند.
اخیرا تعدادی از سایت ها و خبرگزاری ها با دروغ پراکنی جملاتی را به نقل از میرحسین موسوی منتشر کردند که کذب محض بوده است. باید توجه داشت در شرایط فعلی تنها سخنانی قابل استناد است که از سوی منابع رسمی معرفی شده منتشر شوند .
اخبار تکمیلی در این زمینه متعاقبا اعلام می شود.


شور و شعور اجتماعی ملت ایران در حافظه تاریخ خود این بی‌عدالتی و قانون‌شکنی را باور نخواهد کرد
شنبه 30 خرداد 1388 - 19:35:13 | قلم
میرحسین موسوی در نامه‌ای به شورای نگهبان با تشریح بخشی از تخلفات انتخاباتی، این تخلفات را از موجبات ابطال انتخابات در سراسر کشور خواند.


به گزارش قلم‌نیوز، متن کامل نامه میرحسین موسوی به شورای نگهبان به این شرح است:

"شورای محترم نگهبان

مشارکت پرشور مردم ایران در انتخابات دوره دهم انتخابات ریاست‌جمهوری که حداقل 20 درصد بیشتر از انتخابات دوره قبل بود و میلیونها نفر از کسانی را که در گذشته میلی به شرکت در انتخابات نداشتند، به پای صندوق‌های رای کشانده حماسه‌ای آفرید که در تاریخ سه دهه انقلاب اسلامی ایران و مردم‌سالاری بی‌سابقه بود. هرچند نتیجه آن را طوری دیگر جلوه دادند و با وارونه نشان دادن نتیجه آن خود را بناحق و همانند سایر موارد فاتح این عرصه هم معرفی کردند؛ ولی شور و شعور اجتماعی ملت ایران در حافظه تاریخ خود این بی‌عدالتی و قانون‌شکنی را باور نخواهد کرد. اینجانب به اقدامات خود جهت روشن شدن حقایق و احقاق مردم شریف ایران در چارچوب قانون اساسی و قوانین جاری ادامه خواهم داد و اینک بخشی از تخلفاتی که در جریان برگزاری انتخابات دهم ریاست‌جمهوری صورت گرفت به شرح ذیل توضیح خواهم داد. بدیهی است این بخشی از حقایق و خلاف‌کاری‌هاست و در آینده نه تنها من بلکه ملت و تاربخ ابران آن را برای آیندگان با شرح و بسط بیشتر و انتشار حقایقی دیگر ثبت و گزارش خواهد کرد. هرچند تخلفات و برنامه ریزی این اقدام مشمئزکننده از ماه‌های پیش تدارک دیده شده بود.

1- پلمب صندوق‌ها قبل از رای‌گیری

از آنجایی که سلامت و صحت آرای ریخته شده در یک صندوق موکول به این است که این آرا دقیقا همان آرایی باشد که توسط رای دهندگان به صندوق واریز شده است، لازم است پیش از رای‌گیری صندوق‌ها بررسی کامل شده و از خالی بودن صندوق و نبودن آرای مشبوه اطمینان حاصل شود به همین جهت تایید خالی بودن صندوق‌ها قبل از لاک و مهر آن در شعبه اخذ رای مستلزم حضور و اطلاع نمایندگان ناظر کاندیداها می‌باشد که این مهم در اغلب شعبات اخذ رای واقع نشده است.

2- حضور ناظران کاندیداها

طبق تبصره 2 ماده واحده قانون حضور نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رای وزارت کشور موظف بود تا 48 ساعت قبل از روز رای‌گیری کارت‌های نمایندگان ناظر کاندیداها را برای حضور به موقع آنان در محل شعبات اخذ رای به آنان تحویل داده و ناظران را از محل مورد نظر مطلع نماید در حالی که فرمانداری‌ها و وزارت کشور به طور اساسی به این تکلیف قانونی عمل نکرده‌اند. زیرا:

اولا- برای تعداد زیادی اساسا کارت معرفی ناظر کاندیداها صادر نشده است.

ثانیا- کارتهای صادره در مورارد زیادی به صورتی صادر شده که امکان استفاده از آن وجود نداشته و ناظر نمی‌توانسته با ارائه آن عملا بر سر صندوق‌ها حاضر شود. به عنوان نمونه در موارد متعددی نام افراد اشتباه قید شده و یا حتی در موارد متعدد عکس مردان به کارت زنان و یا بالعکس الصاق شده و عملا مسوولان صندوق‌ها با این گونه کارت‌ها اجازه حضور ناظر معرفی شده را نداده‌اند.

ثالثا- کارت‌های ناظرین معرفی ‌شده از طرف کاندیداها با سلیقه مسوولان فرمانداری‌ها و برای صندوق‌هایی غیر از صندوق معرفی شده از طرف کاندیداها صادر شده بود که عملا امکان حضور ناظرین به دلایل مختلف از جمله : بعد فاصله، عدم شناسایی قبلی محل صندوق، عدم اطلاع ناظر از وضعیت محل و حتی عدم شناسایی مسوولان صندوق‌ها ممکن نبوده است.

رابعا- در موارد زیادی شماره صندوق‌هایی که ناظر برای آن معرفی شده بوده با شماره صندوقی که در محل بوده مطابقت نداشته و ناظر معرفی شده توسط مسوولان صندوق پذیرفته نشده و امکان حضور و نظارت ممکن نبوده است.

خامسا- در موارد متعدد کارت‌های ناظرین معرفی‌شده از طرف یک کاندیدا برای کاندیداهای دیگر ارسال گردیده است و به علت ضیق وقت امکان رفع این اشتباه و جابه‌جایی وجود نداشته است.

سادسا- مطابق قسمت دوم ماده واحده حضور نمایندگان نامزدهای ریاست‌جمهوری - نمایندگان نامزدها می‌توانند در شعب ثابت و سیار و نیز اماکن استقرار دستگاه شمارشگر حضور داشته و در صورت مشاهده تخلف مراتب را کتبا به ناظرین شورای نگهبان و هیات‌های نظارت شهرستان و استان و ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام نمایند ... در ادامه این ماده آمده است: حضور نمایندگان هر یک از نامزدها تا پایان اخذ رای، اماکن استقرار دستگاه شمارشگر ممنوع و جرم محسوب می‌شود و متخلف به شش ماه تا یکسال انفصال از خدمات دولتی و یا شش ماه تا یکسال حبس محکوم می‌شود. در حالی که قوانین مصوب کشور ما چنین مجازات‌های سنگینی را برای متخلفین پیش‌بینی کرده است در سراسر کشور هزاران نفر از نمایندگان اینجانب و سایر کاندیداها از شعب رای‌گیری اخراج و به سایرین هم اجازه نداده‌اند وظایف نظارتی خود را طبق آنچه در قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه آمده است عمل کنند. به طوری که فقط در بخشی از تهران صدها نفر از ناظرین اینجانب و دیگر کاندیداها اخراج شده و به گزارش‌های آنها به مراجع مسوول ترتیب اثر داده نشده است. تعداد بسیار زیاد دیگری هم که اخراج نشده بودند از اطلاع از هرگونه جریان رای‌گیری محروم شده‌اند.

3 - داستان صندوق‌های سیار

طبق ماده قانون انتخابات ریاست جمهوری تخصیص شعب سیار صرف برای مناطق صعب العبور کوهستانی و مسافت‌های دور و نقاطی که تشکیل شعب ثابت مقدور نیست تشکیل می شود و به رغم آب و هوای مناسب تمام کشور در نیمه خرداد ماه تعداد صندوق‌های سیار به طور غیر مترقبه‌ای به نحو چشمگیری افزایش یافت. در نقاطی این صندوق‌ها به کار گرفته شده که صندوق‌های ثابت در چند ده متری آن مستقر بوده و هیچ نیازی به استفاده از این صندوق‌های سیار نبوده است. این اقدام غیر قانونی علی‌رغم اعتراض کمیته صیانت از آرا در شرایطی صورت پذیرفته که به کاندیداها بر خلاف نص صریح متن ماده واحده قانون حضور نمایندگان کاندیداها در شعب ثابت و سیار، اغلب نماینده نامزد در صندوق‌های سیار همراه نبوده و ناظرین معرفی شده با عدم پذیرش آنها از طرف فرمانداریها و یا عدم امکان همراهی آنها با صندوق‌های سیار در زمان جابه‌جایی مواجه شده اند که با توجه به تعداد 14 هزار صندوق سیار عملا امکان هرگونه تخلف در این صندوق‌ها وجود داشته و شاید اصرار بر افزایش تعداد صندوق‌های سیار در همین راستا بوده است.

4 - تعرفه‌ها

به رغم این که تعداد تعرفه‌هایی که در هر دوره چاپ و منتشر می‌شود و براساس تعداد افراد واجد شرایط رای دادن است که مرکز آمار ایران و سازمان ثبت احوال تعیین می‌کند و معمولا برای جلوگیری از کمبود تعرفه در زمان رای گیری درصدی معقول تعرفه اضافه می شود در این دوره علی رغم این که مرکز آمار ایران و سازمان ثبت احوال جمعیت افراد واجد شرایط رای دادن را حدود 000/200/45 نفر اعلام کرده بودند، تعداد 000/600/59 برگه تعرفه رای با شماره سریال چاپ شد. در روز 21 خرداد ماه نیز علاوه بر آن، میلیون‌ها برگه تعرفه دیگر بدون شماره سریال چاپ شده است. چاپ این تعداد تعرفه به خودی خود مورد سوال و قابل تامل می‌باشد با وجود چاپ این همه تعرفه معلوم نیست چرا بسیاری از شعب اخذ رای به ویژه در مناطقی چون تبریز و شیراز و مناطق شمالی و شرقی و غربی تهران که اقبال مردم به کاندیداهای منتقد رییس جمهوری کنونی بسیار بالا بود در همان ساعات اولیه روز با کمبود تعرفه رای مواجه شده و مردم زمان زیادی در صف‌های طولانی زیر باران و طوفان منتظر ماندند.

5 - محدود کردن زمان رای گیری

با وجود اقبال عمومی مردم به رای دادن در این دوره که مورد تایید خاص و عام است و آمار تعداد شرکت کنندگان هم موید آن سات،‌معلوم نیست به چه دلیل برخلاف رویه معمول و علیرغم کمبود تعرفه در بعضی از مناطق که خود موجب عدم امکان رای دادن مردم در زمان مناسب بود، مسوولان برگزاری انتخابات در متوقف کردن زمان رای گیری چنان تعجیلی داشتند؟!! بنابر گزارش‌های متعدد در بسیاری از موارد مسوولان شعب نه تنها با بستن درب شعب اخذ رای مانع ورود مردم در صف می‌شدند بلکه حتی افرادی را که وارد شعبات اخذ رای شده بودند به بهانه اتمام وقت از محل اخراج می‌کردند و این در حالی بود که صدا و سیما در تبلیغات رسمی خود خلاف آن را بیان می‌کرد. وانگهی رویه گذشته و روح قانون اینست که تا آخرین فرد حاضر در محل رای گیری باید زمان اخذ رای تمدید شود. (بند 5-1) آیین نامه اجرایی قانون انتخابات)

مضافا طبق اصل 6 قانون اساسی اداره امور کشور با آرای عمومی است و رای دادن حق طبیعی همه شهروندان است و تشخیص وزیر کشور برای تمدید ساعات اخذ رای یک تشخیص گزینشی و سلیقه‌ای نیست و باید با نحوی از مجموعه شرایط و اوضاع و احوال تبعیت کند که هیچ شهروند حاضر در محل صندوق‌ها از این حق طبیعی خود محروم نشود. در حالی که به شرح فوق در این دوره هم میزان مشارکت مردم بسیار بالا بود و هم کمبود تعرفه‌ها در مناطق مختلف به صورتی بود که می بایست زمان رای گیری تا حداکثر زمان ممکن ادامه یابد. باوجود این شرایط وزیر محترم کشور برخلاف رویه گذشته تمدید ساعت رای گیری در سراسر کشور را محدود کرد. به طوری که برخلاف رویه و در بسیاری و در بسیاری از مناطق کشور در ساعت 9 شب زمان رای گیری پایان یافته اعلام شد و بسیاری از شهروندان علیرغم حضور در محل شعب اخذ رای موفق به رای دادن نشدند و آنان را از محل شعب اخذ رای اخراج کردند. جای تاسف است در حالی که شعار شرکت حداکثری آقایان در گفتار همه جا را در برگرفته بود در کردار عکس آن عمل کرده و علی رغم اینکه چهار نفر از نمایندگان ستاد اینجانب به وزارت کشور مراجعه کرده و درخواست ملاقات با وزیر جهت تمدید وقت رای گیری طبق روال گذشته کرده بودند، وزیر محترم کشور از پذیرفتن آن امتناع کرده و به این ترتیب اقدامات وزارت کشور و تعجیلی که در اعلام نتایج آرا به صورت مورد نظر خود داشت منجر به تضییع حقوق بسیاری از شهروندان و محرومیت‌ آنان از حق رای دادن هم گردید.

6- انتقال صندوق‌ها به فرمانداری

قانون انتخابات و آیین نامه مربوطه و نیز قانون نظارت نمایندگان کاندیدا تا حدود زیادی وظایف همه مسوول و هیات های اجرایی و نظارت را تعیین کرده و حداقل انتظار کاندیداها این است که اگر روح قانون اجرا نمی شود لااقل به ظواهر قانون و حداقل آن پابند باشند. متاسفانه این امر در انتخابات به هیچ وجه رعایت نشد و اگر در مرحله صدور کارت نمایندگان کاندیداها کارشکنی شده و با ترفندهای خاص از صدور به موقع کارتها و رساندن آن به نماینگان کاندیداها جلوگیری به عمل آمد در مرحله پایان رای گیری و صیانت از امانت مردم، قاون و اخلاق هم پایمال شد.

چنانکه در مرحله شمارش آرا و تنظیم صورت جلسات و فرمهای مربوط و انتقال صندوق‌ها از شعب اخذ رای به فرمانداری‌ها هیچ نظارتی از سوی نمایندگان ناظر کاندیداها جهت اطمینان از تطبیق محتوای صندوق ها با صورتجلسات تنظیمی مربوطه وجود نداشته است. در حالی‌که هنوز رای گیری در بعضی از مناطق و شعب به علت تاخیر در ارسال تعرفه ادامه داشت مسوولان ذیربط برخلاف قانون از صداوسیما قرائت پنج میلیون رای و نتیجه آن را آن هم نه براساس شمارش دستی آراء و صورتجلسات و فرمهای قانونی اعلام فرمانداری ها بلکه صرفا براساس اعلام صندوق ها و از طریق کامپیوتر اعلام کردند. در حالی که طبق نص صریح قانون ستاد انتخابات کشور می‌بایست آرای هر منطقه را جداگانه و براساس اعلام فرمانداری ها منتشر می‌کردند.

صرف‌نظر از تخلفات صورت گرفته در مراحل رای گیری اساسا میزان آرای اعلامی در ستاد تجمیع آرا هیچ گونه سنخیت با آرای پیش بینی شده توسط آن بخش از ناظرین که در صندوقها حضور داشته اند و خیل عظیم مردمی که این بار در شهرها و روستاها به دلیل حضور کاندیدهای جدید حاضر شده بودند و نیز سابقه رای گیری قبلی و میزان رای کاندیدای پیروز در گذشته مطابقت نداشته و اساسا آنچه در ستاد انتخابات و اتاق تجمیع آرا صورت می گرفت و از صداوسیما پخش می شد واقعی نبوده است. در این مورد گزارش نمایندگان هر سه کاندیدای معرفی شده به ستاد مرکزی انتخابات کشور به شرح ذیل که در ساعت 2:15 دقیقه صبح شنبه گزارش شده است قابل توجه می باشد.

«جناب آقای محصولی وزیر محترم کشور 88/3/23 ساعت 2:15 بامداد

با سلام

دقایقی قبل آماری توسط ستاد انتخابات کشور و آقای دانشجو در مقابل رسانه های داخلی و خارجی منتشر گردید که اینجانبان نمایندگان نامزدها در سایت شمارش آرا وزارت کشور هیچگونه اطلاعی از چگونگی دریافت و تجمیع و انتشار آن نداریم.

از آنجایی‌که طبق مواد 18 و 23 قانون انتخابات ریاست جمهوری، وزارت کشور پس دریافت صورتجلسات (و م 28) و روال قبل بایستی آمار را اعلام نماید به نظر می‌رسد اعلام نتایج فعلی مطابقتی با قانون ندارد.

ضمنا فضایی که برای استقرار نمایندگان کاندیداها درنظر گرفته شده دور از سایت شمارش آرا بوده و هیچگونه ارتباطی با این سایت ندارد. لذا در صورت استمرار این وضعیت حضور اینجانبان با عدم آن تفاوتی ندارد.

سید عباس احمدی (نماینده مهندس میرحسین موسوی)

عطاءاله سهرابی (نماینده محسن رضایی)

مسعود سلطانی فر(نماینده آقای کروبی)

رونوشت: دفتر مقام معظم رهبری ، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، ریاست محترم ستاد انتخابات

این نامه در حالی منتشر شده است که قانون حضور نمایندگان نامزدها به صراحت حق حضور نمایندگان کاندیداها را در مراحل مختلف تایید و ماده 18 و 32 قانون انتخابات ریاست جمهوری به صراحت خلاف اقدام ستاد انتخابات و تصمیماتی است که در اتاقی با حضور آقایان دانشجو ، محصولی و فردی دیگر اتخاذ می شود.

7- شیوه آرایش سبد آراء

مساله‌ای که در این انتخابات قابل تامل بوده و صحت انتخابات را در کنار بسیاری عوامل دیگر مورد تایید قرار داده است مساله نسبت تقریبا ثابت آراء میان کاندیداها در تمام مناطق کشور بوده است. به این معنا که نمودار آراء کاندیداها از ابتدای شمارش آراء و اعلام نتایج سراسر کشور به صورت خطی و تقریبا بدون نوسان در جهتی صورت پذیرفته که نهایتا به نتیجه‌ای که اعلام شد منتهی شود. به طور مثال حتی در محل تولد کاندیداها نیز میزان آراء کاندیدای برنده اعلامی از سوی وزارت کشور و به همان نسبت بوده است که در سایر مناطق بوده و این نیز قابل توجه است که اعلام نتایج برخلاف رویه گذشته بدون تعیین و تفکیک مناطق صورت پذیرفته است.

بخشی از تخلفات پیش از رای گیری

بر این تخلفات جدی که فقط بخشی از آن منعکس شد و تنها یک مورد آن برای ابطال انتخابات کافی است این را نیز باید افزود که انتخابات از آغاز با شرایط نابرابر و با سوءاستفاده از امکانات دولتی و عمومی به صورت گسترده و اساسی صورت گرفته که از آن می‌توان به موارد زیر به اختصار اشاره کرد.

1- استفاده از رسانه ملی چه پیش از شروع تبلیغات رسمی و چه بعد از آن به نفع یک کاندیدای خاص که ما در این مورد حضور و اقدام جمعی از کارشناسان برجسته و مستقل در یک هیات حقیقت یاب این تبلیغات را بررسی کرده و مشخص می نماید تال چه اندازه به طور غیرعادلانه برای پیروزی یک نفر از این رسانه دولتی اسنفاده شده است؟!

2- در همین بخش و استفاده از این امکانات دولتی به کارگیری رسانه های دولتی از جمله روزنامه ایران، کیهان، جوان و غیره و نیز سایر رسانه‌ها که از کمک‌ها و امکانات دولتی استفاده می کنند اشاره کرد.

3- استفاده از هواپیما و وسایل نقلیه دیگر دولتی در سفرهای تبلیغاتی در دوره تبلیغات رسمی انتخابات و قبل از آن بریا همین منظور.

4- بسیج نیروهای ادارات و آموزش و پرورش گاهی با حکم ماموریت و برخورداری از فوق‌العاده ماموریت برای شرکت در مراسم استقبال از کاندیدای خاص.

5- افتتاح پروژه‌های عمرانی در دوره مشخص شده برای فعالیت انتخابات و استفاده از این اقدام جهت تبلیغ خود.

6- افتتاح پروژه‌های ناتمام به عنوان پروژه‌های تمام شده مثل پروژه راه آهن شیراز- اصفهان یا کرمان - زاهدان.

7- پرداخت حقوق معوقه کارکنان دولت و فرهنگیان و افزایش حقوق بازنشستگان و توزیع سهام عدالت در ماه‌های آخر منتهی به انتخابات.

8- سخنرانی‌های تبیلغاتی وزرا در دوره تبلیغات انتخاباتی به نفع کاندیدای خاص از جمله سخنرانی وزیر راه، معاون اول رییس جمهور و وزیر دادگستری با تکیه بر سمت آنها.

9- قطع خدمات مخابراتی از جمله قطع سرویس پیامک‌ها در روزهای رای گیری که مهم ترین وسیله ارتباط ناظرین معرفی شده با ستادها بوده است.

شایان ذکر است که پیش از برگزاری انتخابات، رییس ستاد انتخابات تاکید کرده بود که به دلیل عضویت ایران در اتحادیه بین المللی مخابراتی به هیچ وجه سرویس‌های مخابراتی قابل قطع شدن نیست و از این بابت نگرانی وجود نخواهد داشت.

همه این موارد به علاوه موارد فراوان دیگری که در نامه‌های قبلی اعلام شده در صورتی که با اندک توجه به قوانین مورد بررسی قرار گیرد از موجبات ابطال انتخابات در سراسر کشور می باشد.

میرحسین موسوی


حضور گسترده مردم عليرغم ممانعت نيروهای دولتی
از تهران خبر می‌رسد که به رغم حضور چشمگير نيروهای امنيتی در سطح شهر، شمار زيادی از معترضان به روند انتخابات، در حدفاصل خيابان قدس و ميدان انقلاب دست به تجمع زده‌اند. نيروهای امنيتی، لباس شخصی ها و نيروی انتظامی به هرطريق ممکن مانع از گسترش جمعيت شرکت کننده در راهپيمای امروز می شوند. آن ها با شليک هوايی و لوازم سرکوب، همچون استقرار ماشين‌های آب‌پاش در سطح شهر، قصد دارند از شکل گيری حرکت اعتراضی امروز جلوگيری کنند. در خيابان های فرعی ميدان انقلاب درگيری هايی نيز گزارش شده است. با اين حال عليرغم همه اين موانع به تعداد جمعيت مردم هر لحظه افزوده می شود.


راه برون رفت از اين بحران دستگيري و سركوب نيست
پس از دستگیریهای گسترده اعضای حزب مشارکت و فعالان سیاسی و اجتماعی در سراسر کشور جناب آقای دکتر میردامادی دبیرکل جبهه مشارکت در مصاحبه ای با خبرنگار نوروز به برخی سوالات در این مورد پاسخ گفتند.
متن کامل این مصاحبه به شرح زیر می باشد:

از وضعيت دستگير شدگان چه اطلاعي داريد؟
متاسفانه از دوستاني كه دستگير شده اند هيچ اطلاعي در دست نيست. پيگيري هائي هم كه تا كنون وكلاي آنها كرده اند نتيجه اي نداشته و نتو.انسته اند اطلاعي از افراد باز داشت شده بدست آورند و يا ديداري با آنها داشته باشند.طبعا با اين وضع هيچ اطلاعي از نحوه رفتار با آنها و وضعيت آنها در دست نيست. ضمن نگراني كه نسبت به همه بازداشت شدگان وجود دارد بيشترين نگراني نسبت به آقاي حجاريان است. آقاي حجاريان از نظر جسمي وضعيتي دارد كه در شرائط عادي هم براي انجام امور عادي و روز مره خود بايد يك يا دو نفر به او كمك كنند و به دليل آسيبي كه در ترور ايشان برايشان بوجود آمد نمي توانند كارهاي عادي و معمولي را نيز به تنهائي انجام دهند. ضمن اينكه ايشان هرروز بايد مقدار قابل توجهي دارو مصرف كنند كه در صورتي كه در رژيم داروئي ايشان بوجود آيد مشكلات جدي برايشان ايجاد خواهد شد. واقعا روشن نيست كه فرد بيماري مثل ايشان را با چه توجيهي به زندان مي برند و چه نتيجه اي از اين اقدام مي گيرند.

اصولا توجيه مسئولين اين دستگيريها چيست؟
آقايان خيال مي كنند كه اين جمعيت ميليوني كه مي آيند در خيابان و به نتيجه اعلام شده در انتخابات اعتراض مي كنند به تحريك يا با سازماندهي اين افراد اينكارراميكنند. در صورتي كه همه ميدانند اين اعتراضات كاملا خود جوش بوده و هست و عامل اصلي و محرك اصلي آن كساني هستند كه اين بلا را سر چنين انتخابات بزرگ وعظيم و اميد مردم به صندوق راي آوردند. حالا بجاي اينكه بيايند به اين ريشه مشكل بپردازند افراد تشكل ها و احزاب و فعالين ستاد هاي انتخاباتي را از پير و جوان و در سطوح مختلف بطور گسترده دستگير مي كنند. الان هم مي بينند كه اين دستگيريها هيچ تاثيري در رفتار مردم نداشته است و طبعا اين تصور كه اين افراد عامل اعتراضات مردمي بوده اند اساسي نداشته است. واقعيت اين است كه اعتراضات مردم گسترده تر و بزرگتر از آن است كه احزاب بتوانند آن را بوجود بياورند و راه برون رفت از اين بحران هم دستگيري و سركوب نيست،

از جبهه مشاركت چه كساني بازداشت شده اند؟
از مسئولين و اعضاي جبهه مشاركت تعداد زيادي در روز 23 خرداد دستگير شدند كه اكثر آنها روزبعد از آن آزاد شدند ولي پس از آن علاوه بر افراد قبلي كه آزاد تشده بودند مجددا افراد ديگري بازداشت شده اند. افرادي كه از جبهه الان در بازداشت به سر مي برند عبارتند از: آقاي دكتر حجاريان، آقاي تاجزاده ، آقاي دكتر رمضان زاده، آقاي دكتر داوود سليماني، مهندس صفایی فراهانی و آقاي دكتر تاجر نيا از اعضاي شوراي مركزي و مسئول منطقه تهران حزب، و آقاي شهاب طباطبائي، آقاي تقي پور و آقاي نور محمدي از جوانان حزب. از افراد ديگر كه عضو مشاركت نيستند ولي در ستادهاي انتخاباتي فعال بوده اند و دستگير شده اند تا آنجا كه من مطلع شده ام عبارتند از: آقاي بهزاد نبوي، آقاي دكتر امين زاده، آقاي ابطحي، خانم سميه توحيد لو، آقاي جواد امام، آقاي نيري، آقاي عطريانفر، آقاي هدايت الله آقائي، آقاي خانجاني. همچنين آقاي توسلي و تعدادي ديگر از اعضاي نهضت آزادي و افراد ملي مذهبي و فعالان دانشجوئي و برخی فعالان سیاسی و اجتماعی در شهرستانها . البته اينها افرادي هستند كه نوعا عضواحزابند يا در ستاد ها فعال بوده اند، ولي علاوه بر آنها افراد زياد ديگري هم در خيابانها با جاهاي ديگر دستگير شده اند كه عضو حزب و گروهي نبوده اند و آماري از آنها در اختيار ما نيست.


مهدی کروبی: من تا پای حصر ايستاده ام، امروز به ميدان انقلاب خواهم رفت
شنبه 30 خرداد 1388 بامداد خبر
بامداد خبر - يکی از اعضای ستاد مهدی کروبی و يکی از روزنامه نگاران نزديک به وی در گفتگو با خبرنگار بامداد خبر اعلام کرده اند که مهدی کروبی تا آخرين لحظه اعلام کرده است که به تجمع امروز در ميدان انقلاب خواهد رفت.وی در پاسخ به کسانی که پيامی ازيکی از مقامات عاليرتبه برای او آورده بوده اند گفته است من تا پای حصر ايستاده ام و امروز به ميدان انقلاب خواهم رفت. قابل ذکر است که سايت حزب اعتماد ملی ساعاتی است که از دسترس خارج شده است و نيروهای امنيتی محمد قوچانی را نيز بازداشت کرده اند.


راهپیمایی روز شنبه برگزار می شود
به قلم : ویدا سامعی
ساعت بیست و یک شب گذشته، جمعه، بیست و نهم خرداد ماه، باز هم فریاد الله اکبر از بامهای تهران و برخی از شهرهای ایران شنیده شد.

به گزارش سایت قلم نیوز: " ذکر الله اکبر یاران میر حسین موسوی، در اعتراض به نادیده گرفتن رای و حقوق شان، برای هفتمین شب متوالی محله های تهران و شهرهای ایران را فرا گرفته"... شعارهای دیگری نظیر "دولت جنایت می کند، رهبر حمایت می کند" نیز در لابلای فریادهای الله اکبر شنیده می شد.

ادامۀ فریاد " الله اکبر" توسط معترضین به انتخابات ریاست جمهوری در تهران و شهرهای ایران، به دنبال سخنان آیت الله خامنه ای در خطبه های نماز جمعه است که با اشاره به ادامۀ اعتراضات نامزدها توسط شورای نگهبان، هشدار داد که با معترضین برخورد خواهد شد. در خطبه های نماز جمعۀ دیروز، وی انتخاب احمدی نژاد بعنوان رئیس جمهوری ایران تأیید و وی را نزدیکترین فرد از میان سه کاندیدای دیگر به نظرات خود معرفی کرد.

خبرهای ارسالی از تهران همچنین نشان می دهد که راهپیمایی امروز شنبه، سی ام خرداد، طبق قرار قبلی از ساعت ١٦ بوقت تهران در میدان انقلاب آغاز و تا میدان آزادی ادامه خواهد یافت.

در بیانیه ای که ستاد مهدی کروبی صادر کرده است، وی بر شرکت در این راهپیمایی تأکید و اعلام کرده است که " در معیت آقایان موسوی و خاتمی از میدان انقلاب به سمت آزادی" در این راهپیمایی شرکت خواهد کرد. در این بیانیه، کروبی از حامیان اصلاحات و تغییر خواسته است که حضوری کوبنده در این راهپیمایی داشته باشند تا "فریادشان اعتراضی باشد به تقلب و دورغ و پشتیبانی از آن در بالاترین سطوح نظام"، تا سیل جمعیت" لرزه بر اندام هر مسئولی بیندازد که رأی مردم را به پشیزی نمی انگارد".

استانداری تهران اعلام کرده است که هیچ مجوزی برای راهپیمایی امروز صادر نشده و این راهپیمایی از نظر مقامات سیاسی و امنیتی کشور غیر قانونی است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز امروز از میرحسین موسوی خواست که " از تحریکات برای تظاهرات غیرقانونی" خودداری کند" و چنین اجتماعاتی را " حمایت نکند". عباس محتاج، گفت که از میر حسین موسوی انتظار می رود "بجای متهم کردن نیروهای انتظامی و نظامی، حمایت از تظاهرات غیر قانونی را متوقف کند". وی خطاب به موسوی تأکید کرده است در صورت دعوت و تحریک به این "اجتماعات غیر قانونی"، مسئولیت عواقب ناشی از آن بعهدۀ وی خواهد بود.
از سوی دیگر، سردار رادان، جانشین فرماندۀ نیروی انتظامی تهران، امروز از آمادگی کامل برای برخورد با هرگونه تجمع و دستگیری تجمع کنندگان در تهران خبر داد.
همزمان با ادامۀ اعتراضات، شورای نگهبان امروز، شنبه، جلسۀ فوق العاده ای را با حضور سه نامزد معترض به نتایج انتخابات برگزار می کند.
با ادامۀ اعتراضات و با توجه به سخنان آیت الله خامنه ای در نماز جمعۀ دیروز، کمپین بین المللی حقوق بشر از احتمال خشونت بیشتر علیه تجعمات مسالمت آمیز و افزایش بازداشت تظاهر کنندگان ابراز نگرانی کرد.
این کمپین از دولت ایران خواست که "به قوانین داخلی و بین المللی برای حفاظت از تحق تجمع مسالمت آمیز شهروندانی که خواهان ابراز عقایدشان در مورد انتخابات هستند، متعهد باشد".
سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر، گفت که "ما هرگونه اظهار نظری مبنی بر غیر قانونی بودن تظاهرات مسالمت آمیز معترضان را رد می کنیم".
این کمپین از مقامات ایرانی خواسته است که خیابان های شهرها را از مأموران امنیتی و نظامی که برای ترساندن مردم و مقابله با تجمع مسالمت آمیز معترضان مستقر شده اند، خالی کند.


نامه هشداری فرمانده ناجا به موسوي
سردار سرتيپ "اسماعيل احمدي مقدم " فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران درنامه اي به ميرحسين موسوي از نامزدهاي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تهديد كرد در صورت تداوم رويه کنوني، ناجا بر اساس وظايف ذاتي خود، براي حفظ نظم و امنيت جامعه و مردم، با قاطعيت با اقدامات غير قانوني برخورد خواهد كرد.

متن كامل اين نامه كه ايرنا امروز شنبه آن را منتشر كرد، چنين است:

جناب آقاي ميرحسين موسوي

سلام عليکم

ايجاد امنيت کم‌ترين وظيفه نيروهاي انتظامي است که تاکنون بنا به ملاحظاتي، با همه بي قانوني‌هايي که تحت لواي هواداري از شما صورت گرفته، ناگزير از کنار وظائف ذاتي خود با غمض عين عبور کرده‌ايم و تازه مورد اتهام هم قرار مي‌گيريم‌!

آنان‌که انتظار اين همه خويشتن داري را از پليس نداشتند تا اين‌جا خواب‌هاي خود را بي‌تعبير ديده‌اند. مجروح شدن حدود 400 نفر از نيروهاي خدوم ناجا، گر چه دل را به درد مي‌آورد ولي‌ از آن دردآورتر تهمت حمله و تهاجم به صفوف مردم است.

از اين رو لازم مي‌دانم نکاتي را خدمت جنابعالي عرض نمايم:

1- نيروي انتظامي به واسطه برآوردهايي که به صورت مستمر از فضاي عمومي جامعه دارد سعي نموده است که همواره مقتضيات زمان و مکان را با درايت و هوشمندي در تأمين حفظ نظم و امنيت، مدنظر داشته و بر اين اساس با کم‌ترين هزينه بيش‌ترين بهره‌وري را کسب نمايد و در اين فضا، تعامل منطقي با جامعه بعنوان يک راهبرد اساسي فراروي ناجا قرار دارد.

2- بر مبناي برآوردهاي اجتماعي از فضاي ايام انتخابات، نيروي انتظامي سعي کرد با درک شرايط و احساسات قطبي شده ايام تبليغات انتخاباتي، فضاي مساعد را براي طرح ديدگاه‌هاي هواداران و شادابي بخشيدن به فضاي جامعه فراهم سازد و با تمام توان با کنترل احساسات طرفين از بروز هرگونه درگيري جلوگيري کند.

3- گرچه در ايام تبليغات انتخاباتي بسياري از رفتارها چون ايجاد ترافيک سنگين، اختلال در روند عادي زندگي مردم و راهپيمايي هاي خياباني که عمدتا مغاير با قانون بود و نيروي انتظامي وظيفه قانوني ممانعت را داشت، با خويشتن داري و بردباري تحمل کرد که اين امر مورد تقدير ستادهاي انتخاباتي کانديداي محترم قرار گرفت.

4- در روز انتخابات، ناجا با تمام توان، فضاي امن را در اقصي نقاط کشور فراهم ساخت و در سايه رعايت ضوابط قانوني بستر امن حماسه 22 خرداد فراهم گرديد.

5- پس از اعلام نتايج انتخابات، هواداران جنابعالي در يک اقدام غيرقانوني با هجوم به خيابانها و برهم زدن نظم و امنيت عمومي فضاي جامعه را به هم ريختند و در سايه اين بي نظمي و بي قانوني عده اي سودجو و اراذل و اوباش به تخريب اموال عمومي، مزاحمت براي مردم، آتش زدن خودروها و موتورسيکلت هاي مردم، شکستن شيشه بانک ها، مغازه هاي هموطنان پرداختند و در اين ميان خود شما و هوادارانتان ديديد که ناجا منطبق با وظيفه ذاتي و قانوني، با اراذل و اوباش و اغتشاشگران با اقتدار برخورد کرد و با هوادارانتان مدارا و مماشات کرد. اين مدارا تاکنون راهبرد پليس بوده است و خود خوب مي دانيد که از اين حيث ناجا مورد شماتت و عتاب برخي سايت‌ها نيز قرار گرفته است.

6- اگر چه جنابعالي در پيامي حساب خود و هوادارانتان را از اغتشاشگران جدا نموديد و ناجا هم همواره اعلام کرده است که حساب اغتشاشگران و اراذل و اوباش از هواداران جداست و نحوه برخوردهاي پليس اين را به اثبات رسانده است ولي واقعيت اين است که حداقل اغتشاشگران و اراذل و اوباش در سايه فضاي غيرقانوني ايجاد شده توسط شما، به اقدامات تخريب گرانه مي پردازند و در طول سه شب 23، 24، 25 خردادماه در تمام موارد، اغتشاشگران به تخريب و ناامن سازي فضاي عمومي پرداختند.

7- جنابعالي خوب مي دانيد که ناجا حتي در برخورد با اراذل و اوباش و اغتشاشگران نيز از اختيارات قانوني مقتدرانه استفاده نکرد و با اتخاذ رويکرد تحمل و بردباري و بدون شليک حتي يک تير به کنترل اوضاع پرداخت و شاهد اين مدعا مجروحيت و بستري شدن حدود چهارصد نفر از ماموران جان برکف ناجا مي باشد.

8- بپذيريد که تجمعات و راهپيمايي هاي غيرقانوني، مشکلات جدي را براي مردم فراهم ساخته و ايجاد ترافيک هاي سنگين و سرگرداني مردم، مزاحمت براي کسبه و مغازه داران، راهبندان هاي طولاني، شائبه دست آويز و ملعبه بودن قانون را توسط هوادارانتان ايجاد مي کند و اين امر برخلاف شان و روحيه قانون گرايانه مورد ادعاي شماست که همواره در تبليغات انتخاباتي بر آن تاکيد مي کرديد.

در پايان اعلام مي نمايم که در صورت تداوم رويه کنوني ناجا در راستاي حفظ نظم و امنيت جامعه و مردم، بصورت قاطع با اقدامات غيرقانوني براساس وظايف ذاتي خود برخورد خواهد کرد و جاي هيچ گله اي وجود نخواهد داشت.

فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران
سرتيپ پاسدار دکتر اسماعيل احمدي مقدم


كدخدايي: فقط رضايي در شوراي‌‌نگهبان حاضرشد
" عباسعلي كدخدايي" سخنگوي شوراي نگهبان گفت كه در نشست فوق العاده امروز شنبه اين شورا براي رسيدگي به اعتراضات نامزدهاي انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري، فقط "محسن رضايي" حضور يافت.

به گزارش جام جم آنلاين، كدخدايي پس از برگزاري اين نشست در گفت وگو با بخش خبري ساعت 14 شبکه اول سيما اظهارداشت: بر اساس اعلام قبلي شوراي نگهبان، قرار بود امروز هر سه نامزد معترض با حضور در نشست اين شورا دلايل و مستندات خود و موارد اعتراض خويش را در باره انتخابات به اطلاع اعضاي شوراي نگهبان برسانند.

وي افزود: با اين حال، از ميان سه نامزد تنها آقاي محسن رضايي در جلسه شركت كرد و ديدگاههاي خود را در باره انتخابات و شبهات و اشكالات آن به اطلاع اعضاي شورا رساند.

به گفته كدخدايي، رضايي در اين نشست، تنها راه رسيدگي به تخلفات را مرجع قانوني آن يعني شوراي نگهبان دانست.

سخنگوي شوراي نگهبان تصريح كرد: اين شورا هم پس از استماع اظهارات آقاي رضايي، از رفتار انتخاباتي و اخلاقي وي قدرداني كرد و اطمينان داد همه تلاش خود را براي رسيدگي به انتقادات و رفع شبهات نامزدها به كار خواهد گرفت.

پيشنهاد شوراي نگهبان
بر اساس اظهارات كدخدايي، به دنبال درخواست محسن رضايي، مقرر شد برخي صندوقهاي موردنظر وي بازشماري شود. همچنين به وزارت كشور تاكيد شد اطلاعات و آمار انتخاباتي موردنياز محسن رضايي را به وي تحويل دهد.

سخنگوي شوراي نگهبان گفت: اعضاي شورا در اين نشست، براي جلب اعتماد كانديداهاي معترض پيشنهادي را مطرح كردند كه بر اساس آن، شوراي نگهبان آماده است بازشماري 10 درصد صندوقهاي راي را در سراسر كشور به صورت تصادفي با حضور نمايندگان نامزدها آغاز كند.


بیانیه انجمن دموكراسی خواه دانشگاه تهران خطاب به شهروندان ايرانی و ياران دبستانی در پي فجايع اخير كوی دانشگاه
شنبه ۳۰م خرداد ۱۳۸۸
خبرنامه امیرکبیر: انجمن دانشجويان دموكراسي خواه دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران با صدور بیانه ای خطاب به دانشجویان و مردم ایران، اشغال، تخريب و تاخت و تاز نيروهاي حاکمیت به کوی دانشگاه را محکوم کرد.

این انجمن همچنین خواستار محاكمه همه عاملان و آمران فاجعه كوي دانشگاه در هر رده اي شد. متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

در اين سراي بي كسي، كسي به در نمي زند
به دشت پرملال ما پرنده پر نمي زند

چند سال بود كسي كه درِ اتاق هاي كوي دانشگاه تهران را نزده بود، چند سال بود شخصي از مسئولان به ظاهر متعهد به كوي سري نزده بود، چند سال بود به كيفيت غذاي خوابگاه دانشجويان و وضعيت خوراك و تغذيه شان رسيدگي نشده بود و چند سال بود به كمبودي امكانات ساختمان هاي كوي پرداخته نشده بود.
آخرين بار هجده تير ۷۸ تنها باري بود كه اينچنين مسئولان به ناگهان متوجه غفلت خود از دانشجويان شده بودند و به صحبت با آنها پرداخته بودند. صحبتي كه يك طرفش شعار و خواست هاي مدني بود و طرف ديگرش اشك آور و اسلحه و چماق.
در دور دهم رياست جمهوري همه اين ضعف ها اما يك شبه برطرف شد. با حضور دوباره محمود احمدي نژاد و به همت دستهاي پشت پرده ي كودتاي رنگي، مسئولان كشوري و لشكري به يكباره متوجه غفلت خود از وضعيت دانشجويان كوي دانشگاه شدند و در صدد جبران كاستي هاي موجود برآمدند.
اين بود كه نيمه شب بيست و پنج خرداد حوالي ساعت سه بامداد باتمام توان سعي بر بهبود وضعيت ساكنان خوابگاه كردند و پس از چندسال بي خبري در عرض چند دقيقه كوي دانشگاه تحت اشغال چكمه پوشان لاشخور صفت رژيم در آمد.
دانشجويان خواب و بيدار آن شب به ناگهان محل زندگي خود را بهت زده در اشغال بيش از صد ها خبيث گارد ويژه با لباس فرم، انصار حزب الله مطيع ولي فقيه و اراذل و اوباش اجير شده ديد كه به دستور مقامات ذيربط علي رغم غفلت چند ساله شان درِ تك تك اتاق هاي كوي را نواختند البته نه با دست كه با تبرها و پوتين هايشان، دانشجويان را به يك ميهماني غيرمنتظره در آگاهي شاپور و زيرزمين وزارت كشور دعوت كردند. ميهماني اجباري و باشكوه حكومت ديكتاتور با بهترين پذيرايي با باتوم ها، ميله ها، پاره سنگ ها، شوك هاي الكتريكي، زغال، شلاق و انواع واقسام اهانت ها؛ به مناسبت جشنواره ي تثبيت كودتا با خوردن حق و راي تك تك ملت ايران و جاري ساختن جوي خون در محل زندگي دانشجويان اين بار هم مسئولين به جاي اين كه خود سري به خوابگاه زده باشند، جيره خواران امنيتي خود را مأمور كردند تا اين مهم را به نحو احسن اجرا نمايند. والحقو الانصاف كه آنها نيز فروگذار نكردند.
هيچ شبي در تاريخ كوي دانشگاه اين همه شيريني بين دانشجويان پخش نشده بود. شيريني هايي كه بعضاً خون از بدن جاري مي كردند و اشك از چشمان دانشجويان روانه مي ساختند و گلو و سر و صورت و چشمان آنان را با اسانس هاي فلفل و خردل مي سوزاندند كه ساچمه هايي كه برخي شان به يادگار در بدن دانشجويان براي هميشه مي ماند. به امكانات خوابگاه هم خوب رسيدگي شد:
تمام درها و شيشه هاي كهنه و قديمي كوي خرد و خاكستر شد و آتش استبداد در ساختمان هاي كوي شعله ور شد، كاري كه تنها سه بار اسكندر مقدوني، چنگيز مغول و محمود افغان در تاريخ ايران انجام داده بودند، اين بار به دست عاليجنابان خاكستري به وحشيانه ترين شكل ممكن با دانشجويان نخبه كشور رقم خورد.
حاصل اين دعوت ناگهاني و ميهماني خودخوانده به جاي ماندن چند كشته، بيش از پنجاه تن مجروح از ضرب گلوله، تخريب اكثر اتاق هاي خوابگاه توسط نيروهاي مزدور رژيم و از بين رفتن نيمي از امكانات كوي دانشگاه بود كه رئيس بي كفايت دانشگاه تهران، فرهاد رهبر كه قرار بود حافظ امنيت و سلامت دانشجويان باشد، با انتقاد از دانشجويان و نفي كشته ها و مجروحين اين فاجعه همچون ديگر دولتمردان وقيح نظام، چشم در چشم افكار عمومي به دروغ بافي پرداخت.
مشابه اين فاجعه متاسفانه در خوابگاه ديگر دانشگاه ها همچون دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشگاه شيراز و دانشگاه تبريز و … به وقوع پيوسته و صحن اين خوابگاه ها نيز زير هجمه مزدوران رژيم به خاك و خون كشيده شده است.
ما اعضاي انجمن دانشجويان دموكراسي خواه دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران با تسليت اين فاجعه به تمام شهروندان ايراني و ياران دبستاني آزادي خواهمان و ضمن محكوم كردن اشغال، تخريب و تاخت و تاز نيروهاي مزدور حاكميت محاكمه همه عاملان و آمران فاجعه كوي دانشگاه در هر رده اي را خواستاريم و تمام هم وطنان آگاهمان را به شكيبايي و پايداري و ستيز تا احقاق حقوق طبيعي ملت ايران و خونخواهي تمامي شهداي راه آزادي در چند روز اخير در سراسر كشور فرا مي خوانيم و اعلام مي داريم اعضاي اين انجمن علي رغم هزينه هاي وارده تا آخرين حد توانشان دوشادوش تمام آزاديخواهان اثين مرز و بوم به مبارزه تمام قد عليه استبداد ادامه مي دهند.
تعداد، نام و مشخصات تمامي كشته ها، مجروحين و در بندان كوي دانشگاه تهران در نامه هاي بعدي اين انجمن در اختيار افكار عمومي شهروندان بيدار ايراني قرار خواهد گرفت.

بيست و نه خرداد يكهزار و سيصد و هشتاد هشت
انجمن اسلامی دانشجویان دموکراسی خواه
دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران